De drie redenen om zonnepanelen op je dak te plaatsen

Zonnepanelen worden steeds populairder, zeker omdat iedereen zo milieubewust mogelijk wilt leven. Het laten plaatsen van zonnepanelen is een grote investering, maar na een aantal jaar kan je hier een groot voordeel uit halen. Je kunt namelijk honderden euro’s besparen met zonnepanelen op uw dak. Hieronder vind je de drie redenen om zonnepanelen te laten plaatsen.

1: Met de zonnepanelen op uw dak wekt u voor een groot deel uw eigen stroom op

Wist je dat zonnepanelen ongeveer 25 jaar mee gaan? 25 jaar lang wek je dus jouw eigen stroom op. Je bent dus minder afhankelijk van energieleveranciers. En dat niet alleen, maar je gaat ook richting een fossielvrij leven.

2: Het rendement op zonnepanelen is de afgelopen jaren sterk gestegen

In de afgelopen jaren zijn zonnepanelen goedkoper geworden, maar ook zeker beter. De terugverdientijd is gemiddeld 7 of 8 jaar, terwijl dit eerder veel langer was. BTW is makkelijk terug te krijgen. Sommige gemeenten en provincies geven zelfs subsidie voor zonnepanelen.

 

Met 10 zonnepanelen kan een gemiddeld huishouden (2,1 personen) genoeg stroom opwekken om volledig zelfvoorzienend te zijn. Het financieel rendement van zonnepanelen is vergelijkbaar met 6% spaarrente. Heel hoog, zeker als je bedenkt dat de spaarrente op dit moment zeer laag is.

3: Zelfs bij bewolking wekken uw zonnepanelen stroom op

Zelfs op een bewolkte dag wek je stroom op met jouw zonnepanelen. Uiteraard minder stroom dan op een mooie, lange en zonnige zomerdag, maar beter iets dan niets natuurlijk.