Over ons

Wij zijn ZekerZon. Wij richten ons op service en onderhoud voor zonnepanelen. Ons bedrijf is opgericht in 2021, met als doel het optimaliseren van groene energie voor de woningbouw.

 

Onze visie is “lokaal energie opwekken, lokaal energie opslaan en lokaal energie “smart” consumeren”. Daarbij is onze missie om dit te kunnen doen voor de enkelvoudige woningbouw.

Oprichting van ZekerZon

ZekerZon is opgericht in 2021 en officieel van start gegaan in 2022. Voor de oprichting van ZekerZon zijn er specialisten vanuit de belangrijkste beroepsgroepen bij elkaar gekomen. Eén van de oprichters van ZekerZon heeft ervaring opgedaan in de traditionele installatiebranche, heeft onder andere een installatiebedrijf groot gemaakt en is de afgelopen jaren actief geweest voor meerdere installatiebedrijven op managementniveau. Daarnaast is hij enkele jaren actief geweest voor Techniek Nederland (branchevereniging), waardoor hij dicht op de markt zat en de marktbehoefte zag veranderen. Een andere oprichter heeft zijn sporen verdiend in windenergie en heeft jaren een inspectie- en onderhoudsbedrijf gerund. Naast hen zijn er specialisten vanuit de IT, Accountancy en HR als medeoprichters toegetreden tot ZekerZon.

De montageteams

In de basis werkt ZekerZon met vaste teams om kwaliteit en leverzekerheid te borgen. Onze teams zijn zo ingericht dat iedereen doet waar hij goed in is en zijn onderbouwd met vakbekwaamheid. Een team bestaat uit een teamleider, een elektricien, een hulpmonteur en een dakhaas. Per 12 monteurs is er een projectleider. De projectleider draagt zorg voor de juiste opleveringen van de werken en is het aanspreekpunt van de klant.

 

ZekerZon heeft zijn bedrijfsprocessen zo ingericht dat er voor elk onderdeel expertise en mankracht aanwezig is. Wij streven ernaar om met elke partner een raamovereenkomst af te sluiten, om de kwaliteit van het proces en het werk te borgen. Hierbij kun je denken aan prijsafspraken, facturatiespecificaties, opleverrapportages, nazorg, services, etc., maar ook aan de certificeringen en verzekeringen van het bedrijf en de monteurs. Hierdoor kunnen wij garant staan voor het hele proces.

Kwaliteit en veiligheid

In ons vakgebied is borging van de kwaliteit van het werk het belangrijkste. Kwaliteit en veiligheid zijn de kernbegrippen binnen ZekerZon. Dit vertaalt zich onder andere in het aanwijsbeleid, waarbij de regiomanager / projectleider niveau 4+-opleidingen heeft, de teamleider (van het montageteam) minimaal niveau 3 en de overige monteurs minimaal niveau 2. Daarnaast moeten alle teamleden in bezit zijn van VCA en de teamleider (en hoger) VCA+. In de basis worden alle werken aangegaan met eigen (gekeurd) gereedschap en veiligheidsmaterialen. Ons klimmateriaal, zoals steiger en harnas, is altijd gekeurd. Daarnaast zijn wij lid van Techniek Nederland en hebben wij alle belangrijke verzekeringen.