Waarom juist nu investeren?

Waarom nou juist nu investeren?

Door de prijsdaling en de verhoogde kwaliteit van zonnepanelen, wat resulteert in een hoger rendement, kunnen wij wel zeggen dat het een goed idee is om op dit moment te investeren in zonnepanelen. Veel leveranciers durven op dit moment door de marktontwikkeling een garantie van maar liefst 10 jaar te geven. De meeste zonnepanelen geven na 25 jaar nog 85% van de opbrengst uit de beginjaren. Uw zonnepanelen kunnen veel langer mee dan dat u eigenlijk denkt. De gemiddelde terugverdientijd is ongeveer ⅓ van de levensduur.

Valkuilen

Helaas zijn er ook valkuilen bij de aanschaf van zonnepanelen. Wij van ZekerZonCoop helpen u graag bij het uitkiezen van de juiste zonnepanelen, maar ook bij het kiezen van een goede installateur. Wij helpen u eraan herinneren om eens bij de gemeente aan te kloppen. Misschien is er wel een bepaalde subsidie.

 

Zijn zonnepanelen rendabel?

Zijn zonnepanelen financieel haalbaar? Piekert u daar wel eens over? Wilt u graag meer weten over de terugverdientijd en de uiteindelijk winst? Neem eens contact met ons op, wij helpen u namelijk graag verder!

 

Opbrengsten

Bent u benieuwd naar de opbrengsten van uw zonnepanelen? Het is vrij eenvoudig om de opbrengst uit te rekenen. Als u het aantal Wp van uw installatie vermenigvuldigt met 0.85, dan krijgt u uw mogelijke jaarlijkse opbrengsten in kWh. Gemiddeld heeft 1 zonnepaneel een rendement van 275 tot 320 Wp. Dit is afhankelijk van het type zonnepaneel dat u aanschaft, de afmetingen en het merk. Bekijk zeker eens ons rekensommetje hieronder:

  • Wp installatie: 3500 (gemiddeld 13 tot 15 zonnepanelen).
  • Jaarlijkse opbrengst in kWh: 3500 x 0,85 = 2975 kWh
  • Jaarlijkse opbrengst in €: 2975 x €0,23 (momentele gemiddelde energieprijs) = €684,25